Magyar siker Bayreuthban

Nagy sikert aratott Bayreuthban a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara Dubóczky Gergely karmester vezetésével. A 2008-ban alakult budapesti együttes a Richard Wagner Társaság ajánlásával adott koncertet július 19-én.

A Városi Zeneiskola Wagner-termében fellépett budapesti zenekar koncertjén jelen volt Nicolaus Richter, a Bayreuthi Wagner Társaság elnöke, Bajai András, a budapesti Wagner Társaság elnöke és Batta András, professzor, a Zeneakadémia volt rektora. A sikeres teltházas hangversenyt megtisztelte jelenlétével Samuel Youn, dél-koreai énekes, aki az idei Bayreuthi Ünnepi Játékokon a Bolygó Hollandi címszerepét énekli.

Semmelweis Egyetem Medikus Zenekar

Semmelweis Egyetem Medikus Zenekar

A zenekar játékát a “vitalitás és zenélés öröme” jellemezte. “Az ilyen interpretációkra találták ki a ‘sármos’ szót” – írta Dr. Frank Piontek a Der Opernfreund tudósítója. Wagner Siegfried-idilljéről – amit éppen Richter János mutatott be – úgy fogalmazott, hogy a tíz másodpercnyi csönd az utolsó akkord és a taps között mindent elárul arról, ahogyan a budapesti zenészek játszanak. Az egész előadást “érettség és különleges finomság jellemezte, a zenekar dallamhidat teremtett Németország és Magyarország között”- tette hozzá. Az ünnepi eseményen együttműködési megállapodás született a Bayreuthi és a Budapesti Wagner Társaság között.

forrás: https://fidelio.hu/klasszikus/2014/08/01/magyar_siker_bayreuthban/